Bloemen

Wanneer u een boeket bloemen krijgt of hebt gekocht, zoekt u allereerst een passende vaas voor het boeket. Deze vult u vervolgens met voldoende water, gebruik ook het bijgevoegde snijbloemenvoedsel. Snijbloemenvoedsel verlengt de houdbaarheid van de bloemen en zorgt ervoor dat het water schoon en helder blijft. Knip of snij de onderste 2 á 3 cm van de stelen af, het liefste schuin. U kunt nu het touwtje doorknippen, en het boeket in de vaas zetten. Wanneer het water troebel wordt, vaak na ca. één week, dient u het water te verversen. Snij opnieuw een paar cm van de stelen af en voeg ook nu weer snijbloemenvoedsel toe. Bloemen en boeketten van SBlooming staan gegarandeerd 7 tot 10 dagen mooi, en worden altijd geleverd met snijbloemenvoedsel. U kunt ook extra snijbloemenvoedsel bestellen.

-

-

Kamerplanten

Elke kamerplant heeft zijn eigen wensenlijstje voor wat betreft de verzorging. Zo staat de ene graag in de zon, terwijl de andere het juist beter doet op een plek met wat minder licht. Wanneer u kamerplanten koopt staat op de achterzijde van het steeketiket vaak vermeld hoe u de plant het beste kunt verzorgen. Over het algemeen is eenmaal in de week een scheutje water voldoende. Veel mensen hebben vragen over de verzorging van de populairste kamerplant van dit moment, de vlinderorchidee (Phalaenopsis). Deze plant heeft een hekel aan natte voeten, dus eenmaal in de week een scheutje water is meer dan voldoende. Wanneer de plant is uitgebloeid, kunt u het beste de gehele bloemsteel wegknippen. Dan kan de plant nieuwe bladeren vormen, en daarop volgend weer een nieuwe bloemsteel aanleggen.

-

-

Terrasplanten

De verzorging van buitenplanten is bij de meeste mensen wel bekend. Wanneer u planten in een bak zet, zorg er dan voor dat u verse grond gebruikt, of dat u meststoffen in de grond aanbrengt. Regelmatig water geven en dode bloemetjes verwijderen zorgt voor herhaaldelijke bloei.

-

-